Tilbage på forsiden – efter 47 år

I de sidste par dage har jeg fået mange beskeder fra folk, som ville fortælle mig en Karen K. nyhed. Tak fordi, I skrev, for ellers havde jeg ikke opdaget, at Familiejournalen i denne uge (uge 51 2017) har en forside kreeret af Karen K.

IMG_3900.jpg

Det er samme forside, som prydede bladet for lidt mere end 47 år siden, nemlig i uge 49 1970. Jeg synes, Karen Kjærsgaards julehygge med den lille nisse på loftet stadig holder her så mange år efter.

Dengang kunne man også købe det lille nissebillede som indrammet billede til børneværelset, eller måske endda til stuen, hvor de voksne også kunne se det.

IMG_3901

Nissen og katten med det sultne, skælmske udtryk sad også modeller til en af de små plastikfigurer, som både dengang og i dag er populære.

IMG_3902.JPG

Inde i det nye blad skriver chefredaktør Søren Johannesen fint om de minder, som Karen K. nisser, julepynt, julepanoramaer osv. vækker hos ham – og sikkert også hos mange andre. Det er en flot omtale af Karen Kjærsgaards værk, men den kan du læse, hvis du køber bladet.

Så får du oven i købet ti til og fra kort, som også er kreeret af Karen K. Det er er en god gammel tradition, at Familiejournalen bringer til og fra kort til at klippe ud på bagsiden af det kraftige blanke omslag i den sidste uge op til jul. Tidligere år har tegnere som Gil, Verner Hancke og Wilhelm Hansen lagt streg til disse til og fra kort, men så vidt jeg ved, er det første gang Karen K. står bag.

IMG_3903

Det er naturligvis også gamle billeder. Nemlig tre juleforsider fra Familiejournalen i 1969, 1970 og 1972.

Her kan du se de originale forsider:

IMG_3905

Julen 2017 nærmer sig med hastige skridt. Jeg håber, at få tid til at skrive om endnu mere af Karen K.’s julepynt i de kommende dage, så tjek tilbage på bloggen i de nærmeste dage.

header-jul-3

3 thoughts on “Tilbage på forsiden – efter 47 år

  1. Karen K,s billeder “Børn i leg” er de tegnet eller er det fotograferet collage eller en blanding? Ved du om der er nogen steder jeg kan få fat i nogle af hendes billeder, tæpper eller andet? udover at være heldig på et loppemarked 🙂

    Like

    1. Hej Helle. “Børns leg” er fotografede collager, som man så har kunne købe tryk af. Man finder dem nogen gange til salg på nettet. Jeg kender ikke nogen steder, hvor man kan købe billeder og andet af Karen K. fra ny af. Jeg tror, ikke de produceres mere (udover det amerikanske firma Caspari, som laver servietter og lignende). Så man skal være heldig af finde Karen Kjærsgaards gamle ting på loppemarkeder eller på nettet. Venlig hilsen Mikael

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s