12. december: Plastisk fantastisk jul

Det er sjovt at blive ved med at opdage nye ting med Karen K. design på. Noget af det seneste, jeg selv har opdaget, er nogle ret spøjse plastikgenstande: juletræskugler, en lyskæde, juleklokker og så nogle fyrfadsstager (som dog er af glas).

img_9227
Plastjulekugler med Karen K. nisser. Billedet har jeg lånt – med tilladelse af Johanna – som instagrammer om bl.a. retro under navnet retroofsweden.
Skærmbillede 2016-11-13 kl. 20.09.35.png
På juletræet. Billedet har jeg lånt – med tilladelse – af Johanna retroofsweden.

Jeg tror, de her genstande stammer fra starten af 80’erne, men jeg ved det ikke med sikkerhed, måske er de fra 70’erne. De er allesammen dekoreret med samme klistermærker med tre Karen K. nisser. Julekuglerne og klokkerne er til at hænge på juletræet. De er blevet solgt sammen med lignende klokker og kugler, som er dekoreret med andre kunstneres nisser. Nogle af dem er vist tegnet af svenske Lars Carlsson, tror jeg.

 

 

 

juleklokker
Kugler og klokker med Karen K. nisser blev solgt i ækser med andre, som var dekoreret af med andre tegneres nisser. Billedet har jeg lånt fra nettet. Er det dit, så giv mig besked. 

Ærlig talt er hverken materiale eller finish på den her julepynt særlig imponerende. Men de er faktisk så frygtelige, at de bliverer lidt fantastiske.

Ikke mindst fantastisk er den lysekæde, der som lamper har juletræskuglerne af plast. Jeg har fundet lyskæden i en svensk udgave, og jeg ved ikke, om den også blev solgt i Danmark. Ud af kædens ti lyskugler er to tegnet af Karen K. Jeg må indrømme, at tegningerne på de andre otte kugler ikke siger mig så meget. Men Karen K.’s nisser kan næsten få mig til at glemme, hvor sjusket klistermærkerne er sat på.

img_9216

Og når der kommer lys i, er det faktisk helt hyggeligt.

img_9214

Det kan godt være lidt svært at have en kat til at hjælpe med at pynte op til jul.

img_9219
“Hov, hvad er det du hænger op, menneske?”
img_9220
“Skal jeg ikke heller hjælpe dig med at pille den ned igen?”

Selv æsken, som lyskæden har ligget i, synes jeg er fantastisk. Designet på emballagen minder mig om min barndom.

IMG_9283.jpg

Læg mærke til, hvordan der uden på æsken er tegninger af præcis de kugler, som er inde i æsken. Der er altså små tegninger af Karen K.’s nisser på emballagen.

img_9234

img_9225

Jeg er også ret vild, men de små piktogrammer på siden af æsken, der viser, hvordan lyskæden kan anvendes. Hvis man ser godt efter, er der igen Karen K. nisser på nogle af kuglerne.

img_9235

Til sidst en lille fyrfadsstage med samme dekor som alle de ovnenævnte ting, men materiale skifter fra plast til glas.

Hvis du kender til andet mærkværdigt, sjældent eller rædsomt Karen K. julepynt, vil jeg meget gerne høre fra dig.

header-jul-3

Posted in Jul

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s