Fasanjagt

FullSizeRender

I et interview fra 1970 fortæller Karen Kjærsgaard, at hun nyder at gå på jagt. I hele hendes voksne liv levede hun tæt på naturen. Og en stor glæde ved og kendskab til naturen skinner igennem i hendes kunst, hvor hun ofte hentede inspiration fra det landskab, hun selv boede i.

Spurve, rådyr, harer, ræve og andre dyr fra den danske natur går igen i mange af Karen K.’s tegninger. Jeg har jagtet fasaner i tegningerne fra forskellige årtier, og en rækker eksempler kan ses herunder. Gennem tiden udviklede Karen K.’s tegninger af planter, dyr og især fugle sig fra det naivistiske til det mere naturtro.

FullSizeRender
Før 1967. Billedlotteri
FullSizeRender_2
1974. Julehjerte

 

 

 

 

 

 

 

 

FullSizeRender_1
1977. Julepanorama
FullSizeRender_3
1990. Miniplakat
FullSizeRender_1
1994. Julepanorama
FullSizeRender
1994. Julepanorama

Hvis man synes, at den farvestrålende fasanhan ser lidt fremmeartet ud i den danske natur, er det ikke helt forkert. Fasanen er nemlig en asiatisk hønsefugl, der blev indført til Danmark i 1500-tallet af Frederik II. Fra sidst i 1800-tallet, blev den mere almindeligt udbredt i den danske natur, fordi en række godser opdrættede og udsatte fasaner til jagt. Man skal skynde sig, hvis man vil skyde en fasanhan inden for denne jagtsæson. Sæsonen udløber nemlig 31. januar. Fasanhunner må ikke skydes igen før 1. oktober.

Billedet øverst i dette blogindlæg var forside til et nummer af Familie Journalen i 1971. Det blev også solgt som indrammet billede til børneværelset. Det kan – sammen med andre Karen K. billeder – købes hos Strandro Keramik her.

KarenKblogheader

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s