Karen Fjord Kjærsgaard

Juleglad kunstner
Billede fra artiklen “Vi besøger: Danmarks mest juleglade kunstner”, Familiejournalen nr. 51, 1966

Hvem var tegneren Karen K.?

Bag signaturen gemmer sig Karen Fjord Kjærsgaard, der levede fra 1932-2014.

I Familie Journalen nr. 51. fra 21. december 1966, er der en artikel om Karen K., som bliver kaldt Danmarks mest juleglade kunstner. Det fremgår, at hun siden 1954 har specialiseret sig i juletegninger og julepynt i sit kunstneriske virke. Nu har hun for første gang tegnet julepynt til Familiejournalens læsere. Det skulle hun gøre hvert eneste år derefter helt frem til 2001!

Karen K. blev født d. 9. december 1932 i Indien, hvortil hendes far J. Chr. Aschengreen var udsendt for ØK. Få år senere flyttede familien tilbage til Danmark, til Holte.

“På en rejse med en ØK-båd til Sundsvall i Sverige lærte Karen Aschengreen en ung søens mand at kende. Han hed Erik Kjærsgaard og ville være styrmand. Det blev han også. Ham forlovede hun sig med…og Karen Aschengreen indstillede sig på at ende sine dage som kaptajnsfrue, med de glæder og sorger det nu kunne give” (citat: Jan Thrudvang, Familiejournalen 1966, nr. 51)

FullSizeRender-9
Foto: Mogens Lange, Familie Journalen 1966, nr. 51.

Senere blev Hr. Kjærsgaard civilingeniør og fik job i Jylland. Familien flyttede ind på en ejendom i Kærbølling Huse lidt vest for Vejle. Ejendommen hed Risomkrog, og lå højt på en bakke med udsigt over Vejle Ådal. Ved siden af det gamle husmandssteds hovedhus byggede parret en topmoderne Friis & Moltke villa. Det gamle bondehus blev Karen K.’s atelier.

FullSizeRender-10
Juleklip hos familien Kjærsgaard i en supermoderne tresservilla med pejs, Danish Design og masser af bøger. Fra Familie Journalen 1966, nr. 51

KarenKblogheader

One thought on “Karen Fjord Kjærsgaard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s