På skøjter og ski

Jeg synes, det er sjovt at gå og finde nye, gamle Karen K.-motiver og viser jer dem her på bloggen. Og når det så også er hidtil ukendte (altså ukendte for mig) produkter med Karen K. motiver på, synes jeg det er ekstra sjovt.

For ikke så længe siden købte jeg dette billede af Karen K.:

IMG_4206

Det er udført helt i plastik. Billedet af den skøjtende nisse er i helt tyndt plast og er udført i relief, så billedet får en svag 3D effekt. Rammen uden om er også i ren plast.

Billedet er udstyret med en anordning på bagsiden, så man kan stille det på hylden – mellem familiefotoene f.eks.

IMG_4210

Jeg tror, at vi skal tilbage til 1980’erne for at finde produktionstidspunktet for dette billede. Det minder mig om en stor Karen K. plastnisse, som den norske nissesamler Ørjan viste mig et billede af for nogle år siden:

Ørjan plastnisse

Lignende nisser som står på skøjter og ski finder man afbilledet på Karen K.’s julepanoramaer i Familiejournalen i 1982 og 1987. Se bare her:

Tøjet er næsten det samme på julepanoramaerne og på 3D plastik billederne: Cocktailpølseformet hue, blå (eller grøn) striktrøje, røde vanter og bukser, sorte støvler og grå uldsokker – eller er det 80’ernes benvarmere?

benvarmere.jpg

De to nisser her ligner hinanden ret godt, den ene har bare glemt halstørklædet.

Nu står billedet her på min skænk og pynter til jul og sender en kærlig julehilsen fra de plastikglade 1980’erne, som jo lige pludselig faktisk er blevet frygtelig længe siden….

IMG_4208

header-jul-3

 

Posted in Jul

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s