Jomfruen

I dag, d. 24. august, går vi ind i Jomfruens tegn – bloggerens eget stjernetegn. Her ses Karen K.’s vignet til stjernetegnet, som blev bragt i Familiejournalens små hæfter med årshoroskoper. Hvis du vil læse om andre af Karen K.’s illustrationer til stjernetegnene, skal du scrolle lidt ned ad denne side og klikke på linket “Stjernetegn” under “Kategorier” i højre side af skærmen. Her kan du også finde direkte links til mange andre tidligere blogindlæg, pt. er der 42 indlæg på bloggen.

karen K stjernetegn jomfruen

Denne egentlig ret tækkelige pige, er alligevel noget af det mest dristige Karen K. har offentliggjort. Jeg vil supplere med lidt flere jomfrutegninger fra Karen Kjærsgaards hånd – nemlig af jomfruen over dem alle: Jomfru Maria.

Det første billede er Maria i stråleglans bragt på forsiden af Familiejournalen tre dage før jul i 1971. Gad vide om man kunne finde på at pryde forsiden af et ugeblad med sådan et religiøst motiv her i 2016?

Karen K Jomfru Maria 1971
Bemærk de malende overskrifter uden på dette nummer af Familiejournalen.

Det næste billede af Jomfru Maria er en figur fra Familiejournalens julekrybbe i 1968. Maria var i tidstypisk flower power kjole!

Karen K Jomfru maria 1968

Nogle år senere, i 1980, tegnede Karen K. endnu en julekrybbe til Familiejournalen. Her var Maria kommet i en mere afdæmpet lyseblå kjole, hvilket er den typiske jomfru Maria farve. Her ses hun som samlesæt.

Karen K jomfru Maria 1980 2

P.S. I dag er der kun fire måneder til juleaften.

KarenKblogheader

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s