Løven

thumb_IMG_8099_1024

I dag, d. 23. juli går vi ind i Løvens tegn, og her ses Karen K.’s charmende vignet til stjernetegnet – en smilende og ret ufarligt udseende løve. Bloggeren må indrømme ikke at gå særlig meget op i astrologi – og kan derfor ikke svare på, hvorfor Løvens tegn visse steder er fastlagt til at begynde d. 22. eller d. 24. juli.

I mere end 15 år kunne man se Karen K.’s stjernetegnsvignetter i Familiejournalens årshoroskoper. Og det var næsten altid forsidestof i bladet, som det også var, når Karen Kjærsgaard havde tegnet julepynt, kalendere, mønstre til filtklip eller andet til bladets læsere:

thumb_IMG_8101_1024
I det sidste nr. af Familiejournalen i 1982 blev der reklameret for et 16 siders horoskoptillæg (med illustrationer af Karen K.)

 

FullSizeRender-56De små hæfter med horoskoper var gennemillustreret af Karen Kjærsgaard og var meget farvestrålende. Billedsiden i hæfterne var ens år efter år, mens teksten selvfølgelig varierede alt efter, hvad stjernerne fortalte om det kommende års tildragelser.
Da jeg kiggede i et af hæfterne i dag, lagde jeg mærke til denne lille vignet, som jeg ikke har tænkt over før. Karen K. har hentet inspiration fra fokloristiske mønstre og borter til denne lille “pyntestjerne”

Hvis nogen af bloggens læsere er født i Løvens tegn og har en god hukommelse, kan de måske nikke genkendende til nedenstående gennemgang af året 1983.

thumb_IMG_8102_1024
En side fra Familiejournalens årshoroskop for 1983.

Jeg har kendskab til to andre løver tegnet af Karen K. – og de ligner faktisk stjernetegnsløven ret godt. Samme godmodige missekattesmil. Men er det egentlig ikke rart, at noget her i verden er uskyldigt, naiv og venligt?

thumb_IMG_8104_1024
Løve på spilleplade fra billedelotteri fra 1960’erne.
KAren k legetøjsløve
Legetøjsløve. Udsnit af Karen K. julepanorama 1996

KarenKblogheader

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s