Nytårskonfetti

Til nytårsaften skal der dækkes et pænt bord med masser af farver og glimmer og konfetti. Og hvad kunne være bedre end at pynte bordet med retro hjertekonfetti designet af Karen K.?

Denne geniale og farvestrålende bordpynt må være fra engang sidst i 1969’erne eller starten af 1970’erne. Denne her intakte pose konfetti nænner jeg ikke at åbne, for jeg har en ærefrygt for gamle ubrudte emballager.

Heldigvis har jeg også åben pose, og vi har brugt dem til en farveflod på vores nytårsbord.

De små hjerter er farvet på begge sider, så de altid lander smukt.

Og de kradse farver matcher servicen og den gode nytårsstemning.

En af mine yndlingsjulehistorier af nyere dato er Sven Nordqvists “Nissemaskinen”, hvor man følger gamle Peddersen og katten Findus i december måned (engang i 1960’erne tror jeg). På et tidspunkt kommer en dørsælger forbi og kan f.eks. tilbyde Husmoderens håndbog som bl.a. har en opskrift på hjemmelavet konfetti! (Det er god humor). Og selv om husflid er en god ting, hvorfor så lave sit eget konfetti i en tid, hvor man kunne købe Karen K.-konfetti!?

De små hjerter er ikke bare ens, men har mange forskellige mønstre. Og lignende mønstre finder man mange steder i Karen K.’s produktion. Bl.a. på denne bordløber af papir:

Og skulle ventetiden til kl. 12 nytårsaften blive lidt lang, er der god underholdning i at sortere konfettien efter farve, form og mønster.

Man ser, at fordelingen langt fra er ensartet. Tilfældigt eller snedigt udtænkt for bedst visuel effekt?

Uanset om du skal bruge din nytårsaften til at sortere konfetti eller noget helt andet, ønskes du et rigtig godt nytår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s