Her på bloggen skriver jeg en masse om, hvad der har inspireret Karen K. Naturen, litteraturen, steder hun har boet og folkekunst for at nævne nogle eksempler.
Men Karen K. har også selv inspireret andre. Det er i hvert fald det, som jeg tror, er tilfældet med de ting, jeg viser i dette blogindlæg. Her er nogle af Karen K.’s filtklip og akvareller blevet omsat til andre materialer. Jeg tror ikke, Karen K. har haft en finger med i spillet i de fleste tilfælde.
Det første eksempel har jeg vist før. Karen K.’s fine forside til Familiejournalen er blevet omsat i broderi.
Bedøm selv resultatet. Stregerne under nissen på broderiet giver næsten ikke mening, før man ser på Karen K.’s originale collage, at det skal forestille halm.
Nu er der gået sport i for mig at genfinde Karen K. motiver andre steder. Her er et eksempel fra en svensk julbonad af papir (til venstre), som er blevet forvandlet til et broderi. Og igen er motivet blevet spejlvendt!
Det er ikke præcis det samme billede, f.eks. er nissens støvler blevet til træsko, og trøjen og bukserne har skiftet farve. Men egernets og nissens positur, huens facon, opsmøgene på nissens ærmer og grenen på træstubben er så ens, at det ikke kan være tilfældigt.
Også en af Karen K.’s dekorationsnisser i karton er blevet transformeret til et julebroderi. Og igen er der ingen tvivl om, at der er en sammenhæng mellem de to billeder, selv om nissens tøj har ændret lidt farver, og fuglene er fløjet op i luften (og har forvandlet sig fra blåmejser til dompapper, som skaberen af broderiet sikkert syntes var mere julede).

Det sidste eksempel, som jeg ikke er så skråsikker på, som jeg er på de andre, er denne store plastiknisse til at hænge på væggen:

Nissen er lidt i familie med to store plastiknisser af Karen K., som du kan læse om her.

Men alligevel er nissen på ski ikke helt i samme stil, som de to andre. Til gengæld minder dens lidt cocktailpølseformede nissehue om nisserne på Karen K.’s julepanoramaer fra 80’erne.
Nissen til højre er klippet ud af Karen K.’s panorama fra 1982, og minder temmelig meget om plastiknissen til venstre. Måske endda så meget, at man godt kan kalde nissen til venstre for en Karen K. nisse.
Hvis du også genkender Karen K. tegninger, som er genbrugt andre steder, vil jeg meget gerne høre fra dig.