Krebsen

13090195_10209412393856926_1179181342_n

I dag, d. 22. juni, går vi ind i krebsen tegn, og sommerferien nærmer sig. Her ses den vignet, som Karen K. tegnede til Familiejournalens årshoroskop i 1973 og som bladet brugte de næste ca. 15 år til de særligt udførlige horoskoper omkring nytår og sommerferien.

FullSizeRender-48
Udsnit af Familiejournalen store feriehorosjop 1988. Karen K.’s vignetter blev stadig anvendt, men uden de farvestrålende blomsterindramninger.

Jeg kender ikke til andre krebs tegnet af Karen K., men et andet krebsdyr, nemlig en hummer pryder æsken til Karen K.’s billedlotteri fra ca. 1965. Det er åbenbart tale om en hummer i kogt tilstand, for som bekendt får hummere først deres røde farve i det kogende vand i gryden. Selv om hummeren pryder låget på billedlotteriet sammen med en ugle, en indianer og en elefant, er det slet ikke sikkert, at de pågældende billeder var at finde inde i spillet. Karen K. tegnede nemlig tolv spilleflader, hvor af der kom et udvalg på otte i hver æske.

KarenKblogheader

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s